Érdeklődés az aranykalászos gazda képzésről

ÉLIA Kft.

Székhely : 7181 Tevel, Fő út 209.  Elérhetőség: 2089 Telki, Öregdülő köz 5.

Ügyfélfogadás: Előzetes időpont egyeztetés szükséges

Nyilvántartási szám:  E – 001227/2015

Bankszámlaszám: OTP 11746005-20136033

www.elia.hu

Erdészeti és mezőgazdasági képzéssel, cégvezetéssel tanfolyamszervezéssel kapcsolatos kérdések, kérések:

Pálfy Éva

Ügyvezető

Tel: 06 30 473 0933

Aranykalászos gazda képzéssel, jelentkezéssel kapcsolatos kérdések, kérések:

Hufnágel Bianka

(Ügyintéző)

Tel: 06 70 550 0555

oktatas(kukac)elia.hu

Kérjük, hogy a név, email cím, telefonszám mezőt érdeklődés esetén mindenképp töltsék ki!
Mielött írna javasoljuk olvassa el a gyakran ismételt kérdések oldalunkat is!
Felkeressük, tájékoztatjuk és küldjük a bővebb tudnivalókat.

Ezenkívül szívesen fogadjuk megjegyzéseiket és kérdéseiket.

 

Amennyiben jelentkezni szeretne, a honlap jobb oldali menüsorában található

JELENTKEZÉSI LAPRA kattintva azt megteheti.

A jelentkezés lépéseiről hasznos ismeretanyagokat talál ott, érdemes érdeklődés esetén is elolvasni!

Az alábbi hozzászólás érkezett: “Érdeklődés az aranykalászos gazda képzésről

 1. Figyelem a sajtó megnyilvánulásait az aranykalászos gazdaképzésekkel kapcsolatosan. Úgy vélem, nem kellene általánosítani és egy kalap alá vonni minden képzést.
  Az ÉLIA Kft által tartott képzés magas színvonalú, ahol az oktatók arra törekedtek, hogy józan paraszti ésszel felfogjuk a természet megújulásának csodáit, amit a magunk és mások hasznára tudunk fordítani.
  A vizsgáztatók mindegyike szaktekintély volt a maga területén. Nem azt várták el, hogy az Ő szintjükön teljesítsünk, hanem azt, hogy a hétköznapi életben tudjuk-e hasznosítani a tanultakat. Én gyermekkorom óta a föld “kincseiből” élek. Túrom a földet, lesem a növényt és kémlelem az eget, hogy lesz-e eső, amitől szárba szökken az addigi munkám.

  A nagyszüleim, szüleim mindannyian a földből éltek. Nekem előbb kellett megtanulnom kapálni, minthogy elsajátitsam a betűvetést. Nem mi találtuk ki, hogy aki csak magának, valamint a családjának termel és nem eladásra, annak képzésre kell járnia, tanulnia kell, vizsgát kell tennie ahhoz, hogy földműves lehessen. Tévedés, hogy mindenki azért jelentkezik az aranykalászos gazdaképzésre, hogy száz hektáros állami földekhez jusson. Van, aki csak a már meglévő egy hektárjához szeretne venni még egy darabot, – de ahogyan az egyik cikk nevezte a földművest- ha nincs “műparaszti” végzettsége ezt nem teheti meg.

  Aki már gyermekkora óta űzi a földművelést, annak a tanfolyamon elhangzottak a magasabb szintű tudás elsajátítását jelenti, aki pedig ügyvédként, vagy orvosként került a padba, annak nem okoz gondot az a néhányszáz oldal tananyag elsajátítása. Akik támadják ezt az oktatási formát, azok még nem vettek részt ilyen oktatáson. Hogy humorosan fogalmazzak: Jó dolog pedig, hiszen amíg éjszaka a szomszédok alhatnak, addig mi a könyveket és jegyzeteket bújjuk. Az előadásokon körmölünk, és próbáljuk jegyzetelni az elhangzottakat, hogy aztán a vizsga napján idegesen, aggódva lessük a feladatokat.

  Higgyék el, a felnőtt ember már szégyenként éli meg, ha a vizsga során “beleszorul” a tudás, és nem tud válaszolni. Ezért inkább készül, tanul, jegyzetel. Lehet ezt gyorstalpalónak nevezni, de akkor ugyanígy leértékelik azokat a szakmákat, amelyeket szintén néhány hónap alatt el lehet sajátítani.

  Én köszönetemet fejezem ki Somogyi Imrének, és munkatársainak, az előadóknak, vizsgáztatóknak, hogy részese lehettem a tanfolyamnak. Kívánok még nagyon sok sikert, és elégedett hallgatót.
  Üdvözlettel: Svébisné dr. Fekete Magdolna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.