Gyakran ismételt kérdések


1. Hogy jelentkezhetek és lehet e még jelentkezni?

2. Mennyibe kerül és mit tartalmaz?

3. Hogy fizessem be az összeget?

4. Mik a jelentkezés feltételei?

5. Hova kell járni tanulni?

6. Hogy és mikor kapom meg a tananyagot?

7. Hol lesz a vizsga, és hogy zajlik?

8. Mit kell vinni a vizsgára?

9. Befizettem a tanfolyamot, de nem jövök vizsgázni, jöhetek a következőre?

10. Van e korhatár a jelentkezéshez?

11. Milyen hosszú a tanfolyam?


1. Amennyiben nincs határozottan kiírva, hogy a tanfolyamlétszám betelt, addig tud jelentkezni. Jelentkezni weblapjaink valamelyikén lehet a jelentkezési lap értelemszerű kitöltésével. (www.aranykalaszos.hu/jelentkezesi-lap   vagy az https://elia.hu/jelentkezes-kepzesre/ oldalon.


2. A tanfolyam teljes összege Áfa mentes. 190.000 Ft. Vizsgadíj: 50.000Ft (Aktuális akcióknál az ár változhat általában 150.000Ft) 40 ezer Ft beiratkozáskor kell fizetni ami beleszámít a végösszegbe és a Fennmaradó összeget a vizsga napjáig kell kiegyenlíteni. Ha bármely okból nem tud részt venni a vizsgán vagy nem tudja befejezni a tanfolyamot, úgy csak az addig befizetett 40 ezer forint összeget veszítheti el.


3. Internetes banki utalás, bankfiókban személyesen, postán, illetve személyesen az oktatáson. Számlát arra a névre állítjuk ki melyet előzetesen a jelentkezési lapon Ön megadott.


4. Minimum 8 általánossal, és érvényes B kategóriájú vezetői engedéllyel, a tanfolyam megkezdésekor kiállított munkaegészségügyi orvosi igazolással, melynek megjegyzés rovatába mezőgazdász megnevezése szükséges. Ez oldalunkról letölthető.


5. Regionálisan az Ön lakóhelye közelében szervezünk konzultációkat, az oktatásokon előzetes egyeztetés alapján Önnek részt kell venni. Ez Budapesten, ill Tolna megyében, valamint egyéni kérés formájában On-line (otthonában a számítógépen élő adás megtekintése) is működik. Az elektronikus formában átadott tananyag valamennyi vizsgához kötődő kérdéssor kidolgozását tartalmazza. A gyakorlati felkészítésről szintén videós ismeretanyagot küldünk.


6. Beiratkozást követően valamennyi tananyagot (kidolgozott tételek) elektronikus formában kapja meg a tanuló, melyhez egy felhasználónév és egy jelszó segítségével férhet hozzá. Ezt e-mailben fogja megkapni. A személyes felkészítő napján átadjuk a tankönyveket is.


7. A központi vizsga és a felkészítők Tolna megyében Tevelen, a helyi Mezőgazdasági Zrt. állat és mezőgazdasági géptelepén lesz lebonyolítva. A vizsgát megelőző napon 9 órától egy kötelező gyakorlati felkészítést tartunk, melyet követően a vizsga reggel 8:00-órai kezdéssel kerül lebonyolításra. Ez a Covid miatt változhat. Aktuális helyzetről érdeklődjön telefonon.


8. Szükséges mind az 3 személyi kártyának a megléte (érvényes jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímkártya).


9. Amennyiben nem érkezik meg a tanuló a vizsga napján, vagy vizsga előtt 5 napon belül lemondja az vizsgaidőpontot, a részünkről már továbbított 40.000,Ft-ot a vizsgaközpont nem utalja vissza, a következő vizsgára újbóli 40.000,- Ft befizetése szükséges.


10. A beiratkozott tanuló a felnőttképzési törvénynek megfelelően nem lehet tanköteles, középiskolai tanulmányokat nem folytathat.


11. Tanfolyam hossza a résztvevő előzetes tudásszintjétől, illetve a törvényileg előírt kötelező óraszámok teljesítésétől függ.


(vissza az elejére)

AZ ÉLIA Kft fenntartja a jogot az esetleges jogszabály változások miatti módosításokra.

6 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Gyakran ismételt kérdések

 1. Üdvözlöm!

  Szolnkról keresem Önöket.
  Kérdésem az lenne hogy az aranykalászos gazda képzéshez lehet- e még csatlakozni, illetve hogy online lehet- e teljesíteni a tanfolyamot és a vizsgát is.

  Köszönettel: Koczka Kitti

 2. Tisztelt Cím!
  Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e még a tanfolyamra jelentkezni, valamint mi a menete.
  Előre is köszönöm, Szabó Csilla.

 3. Kedves Címzett!

  Telek vásárlási okok miatt mihamarabb el ekll végeznem egy képzést, ami lehetővé teszi a vásárlást.

  Milyen lehetőségeim vannak Önöknél, illetve milyen gyorsan tudom megszerezni képesítésemet (vizsgával és okelvéllel együtt)?

  Előre is köszönöm!

  Üdvözlettel,
  Lobmayer Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.